VATAN SEVERLERİN YERİ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

En son konular
» OKEY OYUNU
TÜRK - ERMENİ İLİŞKİLERİ EmptySalı 20 Ocak 2009, 20:29 tarafından ADMİN

» RECEP İVEDİK
TÜRK - ERMENİ İLİŞKİLERİ EmptyPaz 04 Ocak 2009, 23:06 tarafından ADMİN

» GORA FİLMİ FULL
TÜRK - ERMENİ İLİŞKİLERİ EmptyPaz 04 Ocak 2009, 23:03 tarafından ADMİN

» ONLİNE HABERLER BİR TIK KADAR YAKIN
TÜRK - ERMENİ İLİŞKİLERİ EmptyC.tesi 03 Ocak 2009, 19:09 tarafından ADMİN

» YAŞAR NE YAŞAR NE YAŞAMAZ FULL ONLİNE İZLE 2008 TÜRKİYE'DE İLK
TÜRK - ERMENİ İLİŞKİLERİ EmptySalı 30 Ara. 2008, 17:00 tarafından ADMİN

» OSMANLI CUMHURİYETİ ( NETTEKİ EN İYİ GÖRÜNTÜ ŞİMDİLİK)
TÜRK - ERMENİ İLİŞKİLERİ EmptySalı 30 Ara. 2008, 16:24 tarafından ADMİN

» MASKELİ BEŞLER KIBRIS İZLE
TÜRK - ERMENİ İLİŞKİLERİ EmptyPaz 28 Ara. 2008, 00:00 tarafından ADMİN

» ŞANS OYUNLARI SONUÇLARI
TÜRK - ERMENİ İLİŞKİLERİ EmptySalı 23 Ara. 2008, 16:45 tarafından ADMİN

» ONLİNE TV İZLEME KEYFİ BURADA!!!
TÜRK - ERMENİ İLİŞKİLERİ EmptySalı 23 Ara. 2008, 16:39 tarafından ADMİN

Anket
Anahtar-kelime


TÜRK - ERMENİ İLİŞKİLERİ

Aşağa gitmek

TÜRK - ERMENİ İLİŞKİLERİ Empty TÜRK - ERMENİ İLİŞKİLERİ

Mesaj tarafından ADMİN Cuma 19 Ara. 2008, 22:27

Ermeniler; Pers, Makedon, Selefkit, Roma, Part, Sasani, Bizans, Arap ve Türklerin hakimiyeti altında yaşamışlardır. Ermenileri Bizans'ın zulüm idaresinden kurtaran ve onlara insanca yaşama hakkını bahşeden, Selçuklu Türkleri olmuştur. Fatih döneminde ise, Ermenilere din ve vicdan hürriyeti en üst düzeyde verilmiş, Ermeni cemaati için dini ve sosyal faaliyetlerini yönetmek üzere Ermeni Patrikliği kurulmuştur.

Tarih boyunca Romalılar, Persler ve Bizanslılar tarafından Anadolu'nun bir yerinden diğerine sürülen, savaşlara itilen ve çoğu kez üçüncü sınıf vatandaş muamelesi gören Ermeniler, Türklerin Anadolu'ya girişlerinden sonra; Türklüğün adil, insani, hoşgörülü, birleştirici töre ve inancından yararlanmışlardır. Bu ilişkilerin gelişme ve doruğa ulaşma çağı olan 19. Yüzyıl sonlarına kadar süren devir, "Ermenilerin altın çağı" olmuştur.

Osmanlı Devleti'nin çalışan, liyakatli, dürüst ve üretken her teb'asına sağladığı imkanlardan Gayr-i Müslimler içinde en çok faydalananlar; Ermeniler olmuştur. Askerlikten, kısmen de vergiden muaf tutulurken, ticarette, zanaatta, çiftçilikte ve idari işlerde yükselme fırsatını elde etmişler ve devlete bağlı, milletle kaynaşmış ve anlaşmış olduklarından dolayı "millet-i sadıka" olarak kabul edilmişlerdir.

İstanbul Ermeni Patrikliği'nin kuruluşu tarihte eşine zor rastlanır bir olaydır: Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethinden sekiz yıl sonra, 1461'de Batı Anadolu'daki Ermeni episkoposluğunu, çıkardığı bir fermanla İstanbul Patrikliği'ne dönüştürmesi, Fatih'in ve Osmanlı Sultanlarının gelecek vizyonu ve diğer dinlere gösterdiği hoşgörünün çok açık bir örneğidir. Tarihte bir dine mensup bir hükümdarın, başka bir dinin üyeleri için ruhani riyaset makamı tesis etmesi, ne Fatih'ten önce, ne de sonra görülmüştür.

"Yeni bir bin yıla girerken dünyada yaşanan gerginlikleri, özellikle yakın çevremizdeki savaş ortamını göz önünde bulunduracak olursak, 538 yıl önce gerçekleşen bu olayın değerini, dinler ve kültürler arası hoşgörünün önemini, sanıyorum daha iyi kavrayabiliriz." diyen günümüzün Ermeni Patriği II. Mesrob'un sözleri de bu olayın önemini doğrulmaktadır.

Nitekim, Türkçe konuşan, ayinlerini bile Türkçe yapan bu topluluktan devlet kademelerinde önemli görevlere yükselenler, Bayındırlık, Bahriye, Hariciye, Maliye, Hazine, Posta-Telgraf, Darphane Bakanlıkları, Müsteşarlıkları yapanlar ve hatta Osmanlı Devleti'nin meseleleri üzerinde Türkçe ve yabancı dillerde eserler yazanlar bile olmuştur.

Ancak Osmanlı Devleti'nin zayıflamaya başladığı dönemlerde, bazı devletlerin vaatlerine kanan Ermeniler, on binlerce Türk ve Ermeni'nin ölümüyle sonuçlanan isyan ve katliamlara başlamışlardır ve bin yıl refah içinde yaşadıkları ülkeyi parçalamaya çalışmışlardır.
ADMİN
ADMİN
YÖNETİCİ

Erkek Mesaj Sayısı : 153
Yaş : 31
Nerden : AYYIZLI BAYRAĞINDALGLANDIĞI HERYERDE
Kayıt tarihi : 26/04/08

http://vatanseverlerinyeri.benimforum.org

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz